5 ok amiért érdemes ingatlant bérelned vállakozásod számára

Egy vállalkozás életében fontos, hogy hol, milyen körülmények között tudja tevékenységét folytatni. Lehet ez saját tulajdonú és/vagy bérelt ingatlan. Természetesen egy saját ingatlannak is megvannak a maga előnyei, de cikkünkben mi a bérelt iroda, telephely, raktár esetlegesen üzlethelyiség pozitívuamit vesszük górcső alá. Részletesen bemutatom az ingatlanbérlés 5 előnyét, melyek egytől egyig hozzájárulnak a vállalkozás hosszú távú stratégiájának sikerességéhez.

  • “CSAK” KAUCIÓ
  • BÉRLETI DÍJ
  • KÖLTSÉGKÉNT ELSZÁMOLHATÓ
  • “MEGSPÓROLT PÉNZ”
  • RUGALMASSÁG

“CSAK KAUCIÓ” – Egy ingatlan – esetünkben iroda, raktár vagy üzlethelyiség – bérlés esetén nincs szükség nagy összegű (akár 10-20-30%) előleg  kifizetésére, mint például egy vásárlás esetén. Csak kaució kifizetése szükséges ahhoz, hogy azonnali helyet biztosítsunk cégünk sikeres működéséhez. Szóval ezáltal megtakarítunk egy azonnali nagyobb összegű kiadást, amit más stratégiailag fontos tényezőre tudunk fordítani, így megkíméljük vállalkozásunkat egy kezdeti nagy összegű befektetéstől.

BÉRLETI DÍJ – Az árakat több szempontból is tudjuk vizsgálni. Amennyiben használt ingatlan vásárlásában gondolkodunk vállalkozásunk számára, akkor egy rövid piackutatás és pár ingatlan portál áttekintése után hamar szembesülünk azzal, hogy az ingatlan árak az utóbbi időben jelentősen emelkedtek. Kezdő vállalkozóként, vagy egy növekedésben lévő vállalkozás esetében is abszolút előnyben részesíthető lehet egy bérleti konstrukció, mivel ez nem igényel nagy kezdeti tőkét, beruházást. Másrészt vállalkozóként idővel fontolóra vehetünk egy saját ingatlanberuházást, építtetést is, mikor már megfelelő megtakarítást halmoztunk fel. Mindamellett ez rendkívül idő- és pénzigényes, még abban az esetben is ha rábízzuk egy generál kivitelezőre. Biztosak lehetünk benne, hogy a szükséges engedélyeztetési eljárások, a kivitelezővel történő kapcsolattartás rengeteg időnkbe fog kerülni, amit bérlés esetén a vállalkozásunk felfuttatására fordíthatnánk.

KÖLTSÉGKÉNT ELSZÁMOLHATÓ – A vállalkozás a havi bérleti díj összegét elszámolhatja költségként, ami az adóalap csökkentő tényezőként figyelembe vehető.

“MEGSPÓROLT PÉNZ” – A bérléssel pénz marad a vállalkozás zsebében. Nem kell vásárlásra és fenntartásra költeni. Az így felszabaduló tőkét fejlesztésre és beruházásokra költheti.

RUGALMASSÁG – Rugalmasság méghozzá mindkét irányba. A megfelelő  bérlemény rugalmasan igazodik a vállalkozás mindenkori méretéhez. Amennyiben kevesebb négyzetméterre van szüksége, lehetősége van, hogy kisebb helységbe költözzön akár házon belül is, ha az adott ingatlan adottságai engedik. A vállalkozás növekedési szakaszba ér és megnövekszik a készletek nagysága vagy több lesz az alkalmazottak száma, ilyenkor felmerül az igény a vállalkozás rendelkezésére álló bérlemény bővítésre. Erre bérleti konstrukció esetében lesz lehetőség, hiszen nem röghöz kötött a vállalkozás. Ha a bérelt helyiség olyan komplexumban van, ahol van lehetőség bővíteni, akkor egyértelműen az a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb megoldás. Azonban, ha ez a lehetőség nem adott akkor egy költözéssel szintén orvosolható a probléma, ami csak egy bérleti konstrukció esetében lesz gyors és viszonylag zökkenőmentes.

Minden egyes előny esetében egyfajta költség- és időmegtakarítás következik be. Mindkét tényező rendkívül nagy értékkel bír egy vállalkozás életében, ezért összességében elmondható, hogy a bérleti konstrukció az általa biztosított megtakarításokkal komoly versenyelőnyt biztosíthat a piacon. Ezen erőforrásokat ha jól csoportosítjuk át, akkor nagyobb fejlődési potenciál fogunk bírni.

A várpalotai 3H Központ a fent leírt előnyökhöz segít hozzá, ha felkeltette érdeklődésedet ez a lehetőség, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és lehetőséget biztosítunk egy személyes megtekintésre, egyeztetésre.